30-годишен производител на марихуана е заловен при специализирана полицейска акция при опит да избяга от нивата, в която изсушавал голямо количество канабис.
Операцията на униформени и криминалисти от РПУ-Бяла е организирана в събота по оперативни данни, че трима непознати са пристигнали в Кривина с микробус "Форд Транзит", влезли са в необитаема къща с купища растения, а около обед са излезли с бидони и се насочила към местността Бабин кладенец.
Към мястото тръгват две патрулки. Полицаите виждат в една от нивите разстлана зелена тревна маса върху найлони и дървени плоскости. При появата на униформените единият мъж се качва в буса и потегля, а останалите двама хукват и навлизат в непроходима за автомобил местност. 
Бусът е спрян, а проверката показва, че зад волана е 30-годишен мъж от Свищов. В багажника са открити няколко бидона с различна вместимост, а при наркотеста растенията върху найлоните и плоскостите реагират на марихуана. Задържаният признава, че с двама приятели са влезли в изоставената къща, за да отделят листата на канабиса от стъблата на растенията, а след това са тръгнали извън селото да ги изсушат.
Извършени са обиски в жилището му в Свищов, както и в къщата в Кривина, където групата е пребивавала. Открити са 18 килограма марихуана и няколко приготвени дози.
По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан за три денонощия в ареста с прокурорско разпореждане, двамата му съучастници се издирват.