Едър дилър е задържан при специализирана операция по противодействие на наркоразпространението на територията на Русе под наблюдението на Окръжната прокуратура. 
По време на проведената в сряда акция близо до жилищна кооперация на улица „Братя Миладинови“ в квартал „Мидия-Енос“ криминалистите са задържали 41-годишния И.П., у когото били намерени 50 грама марихуана, 2 грама кокаин и 5 грама метамфетамин.
При претърсване в помещение, ползвано от И.П., били открити наркотични вещества, разпределени в различни разфасовки. Иззети са общо 1 кг амфетамин, 300 г кокаин, близо 2.5 кг марихуана, 15 таблетки екстази.
Намерени са и четири електронни везни, 50 бойни патрона и самоделно взривно устройство с детонатор, обезвредено от специализиран екип на МВР.
Първоначално И.П. е задържан с полицейска мярка за 24 часа, но в късния следобед вчера срокът на ареста му беше удължен до 72 часа с прокурорско постановление. Дали той ще остане зад решетките до края на разследването, предстои да реши Окръжният съд.                 У