Брат на арестуван русенски наркодилър изхвърлил през терасата един килограм марихуана, за да му помогне, но вместо това и той ще отговаря за съучастничество в разпространение на дрога.
37-годишният дилър е заловен при специализирана полицейска операция под надзора на Окръжна прокуратура в понеделник. Малко след 18 часа полицаи от Бяла спрели  преди моста на кръговото русенски джип „Мерцедес“ по информация от Криминална полиция, че водачът превозва голямо количество трева от Меката на марихуаната - Югозападна България. При претърсване на автомобила полицаите намерили и иззели 2.5 килограма марихуана, скрити в странично отделение за резервната гума на багажника.
Задържаният е отведен в дома му във „Възраждане“ за претърсване на жилището, но брат му видял от терасата, че батко му слиза от патрулката с белезници и изхвърлил зад блока един килограм трева. Разследващите претърсили дома, където открити още около 4 грама марихуана, разпределени в полиетиленови пликчета, три електронни везни и лични бележки за хора, на които трябвало да бъде доставена марихуана. В същото време служители от Второ районно обходили блока и открили найлонова кесия с около 1 килограм марихуана и електронна везна в градинката зад сградата, за които по категоричен начин е установено, че са на арестувания дилър.
Двамата братя са задържани първоначално за едно денонощие, след което прокуратурата ще иска мярка за постоянно задържане за държане и разпространение на дрога.
По същото, но далеч по малко по мащаби обвинение, в ареста остава и задържаният на ул.“Оборище“ в петък по сигнал, че продава дрога 27-годишен мъж, реши състав на Окръжния съд. Заедно с К.К. тогава бе заловена и 17-годишна ученичка в русенска гимназия, която е предадена на комисията за противодействие на детската престъпност.
К.К. бе хванат с 60 грама метамфетамин и 30 грама марихуана. Той е осъждан осем пъти, като пет от присъдите му са за разпространение на наркотици. За последно е лежал в затвора в Ловеч от 6 юни 2019 година до 24 януари 2021-а. Предвид криминалното си досие дилърът може да влезе в затвора за срок от 5 до 15 години и да му бъде наложена глоба от 20 000 до 100 000 лева. Определението на съда за постоянното му задържане може да се обжалва.