С уличния спектакъл клоунада "Портокалите или любовта към…" в Ловеч деца и родители ще изпратят лятната ваканция, съобщи за БТА Албена Йончева от сдружение "Мисия. Иновации. Гражданство-МИГ". Спектакълът е на 14 септември от 18:00 часа в градската градина пред катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий”.
„Целта е по нетрадиционен начин да изпратим забавното лято и да посрещнем новата учебната година. Това е семеен спектакъл. Всеки, който има желание, може да дойде да се повесели“ каза Йончева и добави, че такова улично представление за пръв път има в Ловеч.
Популярната пиеса на италианския драматург Карло Гоци “Любовта към трите портокала”, както и стихотворението на Жак Превер “Като по чудо” са в основата на спектакъла на Анастасия Събева “Портокалите или любовта към…” Той е пищно празненство в чест на човешката глупост и наивност, но в същото време говори и за това колко прекрасен може да бъде човекът в невъзможността си да постигне красотата и мечтите си. През призмата на уличната комедия авторите осмиват прекалената амбиция, лакомията, невежеството и наивността. Клоунада, музика, песни, танц и акробатика са сред основните изразни средства на актьорите Августина- Калина Петкова, Венцеслав Димитров и Николай Николаев, които подлагат гравитацията и пластичността си на изпитание. Всичко това се случва в непосредствена близост до зрителите - на площада, без ограниченията и суетата на театралната зала, посочи Йончева.
Това е продукция на фондация „Арт Офис” в партньорство с ОКИ “Дом на културата Красно село” и Младежки театър “Николай Бинев”. Представлението е реализирано с подкрепата на Столична програма „Култура” и Национален фонд „Култура”.  За Ловеч уличния спектакъл-клоунада гостува със съдействието на Община Ловеч и сдружение "Мисия. Иновации. Гражданство - МИГ".