„Национално движение Единство“ не е регистрирала листи в 12-ти и 21-ви изборен район, съответно Монтана и Сливен. В тези бюлетини в страната няма да фигурира наименованието и номерът на тази партия. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева на брифинг днес.
От ЦИК напомиха, че срокът за подаване на заявление за гласуване извън страната е до 6 септември. До момента са подадени 28 896 електронни заявления и не повече от 15, 20 заявления, подадени в дипломатическите и консулските представителства, уточни говорителят на ЦИК Цветозар Томов. По думите му традиционно повече заявления се подават в Турция, Великобритания, Германия, Испания и САЩ. 
Броят на секциите с машинно гласуване в страната е 9363 в страната, като 1104 от тях са с две машини. Секциите за организация на машинно гласуване извън страната са 290 секции, от които 235 са с две машини. Възможно е този брой да бъде увеличен, уточниха от ЦИК.
От ЦИК информираха още, че в тридневен срок от обявяването на обществената поръчка за софтуера на машините за гласуване, до 6-7 септември, в населените места в страната, където ще има машинно гласуване, ще бъдат доставени машините за симулация на машинния вот.