Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро влезе в спор с ютюбър, който го обиди. Болсонаро се опита да вземе телефона му, с който той го снимаше, преди да влезе в оживена дискусия с него, предадоха световните агенции.
Ютюбърът бе идентифициран от бразилски медии като Уилкър Леао, който има 127 000 последователи в социалната мрежа Тик Ток и който се представя като адвокат, военен и запален по политиката.
Във видео, което се появи в социалните мрежи и в бразилските медии, се вижда как Уилкър Леао се доближава до Болсонаро, който приветства свои привърженици, които искат да си направят селфи с него пред президентския дворец в бразилската столица. Уилкър пита Болсонаро защо е сключил съюз със Сентрао -  организация от партии, която търгува подкрепата си срещу облаги.
Докато задава въпроса ютюбърът не спира да снима с телефона си. Първо неидентифициран мъж го отстранява и после го бута на земята. Но Уилкър става и отново се доближава до Болсонаро, който междувременно се е качил в колата си. Тогава Уилкър започва да го обижда, наричайки го "страхливец", "клошар" и "проститутка на Сентрао". Болсонаро излиза от колата и се доближава до ютюбъра. Опитва се да вземе телефона му. После му казва: "Ела тук, искам да ти кажа нещо", сграбчва го за ръката и за яката на тениската. Охраната се намесва бързо и отстранява ютюбъра.
Няколко минути след това Болсонаро се впуска в разговор с него, но този път двамата мъже са държани на разстояние от охранителите. "Трябва да прокарвам неща в парламента, нали така?", се чува Болсонаро да казва на Уилкър, преди да се върне в колата си и да потегли.
В миналото двамата са разговаряли, но не е имало инциденти между тях, припомня Асошиейтед прес.