Певицата Мариана Попова и актьорът Веселин Плачков представят за първи път в Плевен своя спектакъл „Виновни”. С това представление, наситено с музика, смях и реалности от живота, ще се вдигне завесата на читалище „Съгласие 1869” за новия творчески сезон, съобщи за БТА Петя Лакова от културната институция.
След ваканцията през август, публиката ще може да потърси отговор на въпроса какво е вината и какво ни струва тя. Спектакълът на известната артистична двойка е създаден по текст на Веселин Плачков и е под режисурата на Христо Мутафчиев. Действието ще бъде представено от популярното артистично семейство, за да преведе почитателите на изкуството през най-нелепи ситуации от реални живот, като търси отговори на житейски въпроси, добави Лакова.
Мариана Попова е спечелила много фенове с песните си. В диска си „Истина” от 2021 г. тя е записала съвместна песен с Веселин Плачков – „В някой друг живот”. Изпълнителката е удостоена е с награди от конкурси, обичана е от зрителите, има от участие в Евровизия, в шоу програми и много концерти.
Актьорът Веселин Плачков е от Плевен, завършил е през 2003 г. НАТФИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова и след това е работил в Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в родния си град. Голямата си популярност печели с ролята на Васил Левски във филма на Максим Генчев "Дякон Левски". Продукцията е гледана от милиони зрители, представена е и в чужбина, включително на кинофестивала в Кан, Франция.  Продължава артистичната си дейност и на театралната сцена.
Премиерата на „Виновни” за Плевен е на 5 септември (понеделник) от 19:00 часа на сцената на читалище „Съгласие 1869”. Места вече могат да се ангажират и несъмнено ще донесат радост на ценителите на живото изкуство, каза Петя Лакова.