Основна и приоритетна задача, която ми е поставена, е да бъдат организирани честни, демократични избори на територията на област Шумен, като не допуснем осъществяването на купен вот. Това каза новият областен управител на Шумен проф. Христо Христов след като прие печата на администрацията от предшественика си д-р Владимир Йолов.
В изпълнението на тази основна задача разчитам на подкрепата и сътрудничеството с държавните институции, свързани с организирането на изборите, включително на експертизата на служителите на областната администрация. Не смятам да правя промени в областната администрация и да предлагам да бъде сменен зам.-областния управител Николай Колев. Една от първите ми работни срещи ще бъде с ръководството на Областната дирекция на МВР, отбеляза Христов.  
В отговор на журналистически въпрос той каза, че се е съгласил да бъде назначен на поста областен управител за кратко, защото не е политически обвързан и задачата за организирането на честни избори в областта „до голяма степен е относима към експертизата, която притежава -професор в сферата на сигурността и отбраната“. След като изпълня ангажиментите си като областен управител, ще се върна към академичната си дейност в Шуменския университет, допълни Христов. 
Проф. Христов е декан на Факултета по технически науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Работил е в Министерството на отбраната, Министерство на вътрешните работи и ДАНС.
Освободеният от поста областен управител Владимир Йолов направи отчет на дейността си и благодари на всички, работили с него. „Моето убеждение е, че за решаване на проблемите са необходими съвместни усилия на всички институции и общини и това изисках от всички – да поставяме всеки проблем открито и с екипна работа да търсим начин как да го разрешим. Поставихме началото на много инициативи и проекти – за развитието на икономиката и туризма, за постигане на устойчиво развитие на региона“, каза Йолов.