Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се завърна във Вашингтон днес за първи път от напускането на Белия дом през 2021 г. и хаоса около щурма срещу Конгреса на 6 януари миналата година, предаде Франс прес.
Милиардерът се готви да говори по-късно днес пред мозъчния тръст "Институт за политика на Америка на първо място", ръководен от негови съюзници. Според източници Тръмп ще говори за политически стратегии.
Бившият президент все по-често намеква, че може пак да се кандидатира за президент.  Той твърди и, че изборите преди две години, спечелени от Джо Байдън, са били откраднати, но не привежда доказателства в подкрепа на това.
Речта си Тръмп ще произнесе няколко дни след заключенията на парламентарна комисия след серия от изслушвания, свързани с щурма на Конгреса.  По време на изслушванията беше разкрито какво се е случвало зад кулисите на атаката и какви са били опитите на бившия президент да преобърне резултата от изборите, за да остане на власт. Джо Байдън също разкритикува бездействието на Тръмп на 6 януари миналата година, за да спре привържениците си да щурмуват Конгреса.