От МВР в Република Северна Македония апелират към гражданите, ако разпознават някого от хулиганите, хвърляли коктейли "Молотов" по полицията и сградата на парламента в снощния протест, да сигнализират по телефона или в най-близкото полицейско управление и уверяват, че независимо дали сигналът е анонимен или не, полицейските служители ще предприемат действия и при потвърждаване на самоличността ще бъдат предприети съответните законови мерки срещу извършителите.
„От министерството апелират гражданите да не се оставят да бъдат въвлечени в ничии сценарии, нито в каквито и да било насилствени инциденти, защото ще бъдат взети най-строги мерки и няма да се толерира нарушаване на спокойствието и сигурността. Всеки диалог трябва да се води в институциите на системата, а именно македонската полиция е гарант за сигурността на тези институции, на държавата и нейните граждани“, пише в съобщението на МВР.
При протестите снощи, когато част от протестиращите направиха опит да атакуват сградата на парламента имаше 47 ранени полицаи, 11 от които сериозно, а 2 са в болница. Арестувани са 11 протестиращи, двама от които непълнолетни.
За тази вечер също са обявени протести пред сградата на правителството в Скопие.