Конкурс кани млади фотографи от Разград и страната да покажат в снимки своето различно щуро лято. Творческата надпревара се организира за трета поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград, съобщиха от общинската администрация.
В конкурса могат да участват ученици от седем до 18-годишна възраст, като класирането ще бъде в три възрастови групи. Надпреварата е в две категории – фотография и фоторазказ. За първия раздел се изпращат до три снимки, а за втория от три до пет. Малките любители на фотографията могат да се включат и в двете категории. 
Конкурсните творби трябва да отразяват летните приключения на авторите от пътешествия, излети, забавления и спорт, приятелства. Снимките могат да запечатат и послания за доброта и добротворство, прояви на човечност, милосърдие, съпричастност, толерантност и други позитивни събития. 
Фотосите трябва да са с висока резолюция и ясни послания. Позволена е обработка на яркост и контраст, но не се допускат колажи, графики, ретуш, както и дати и надписи по снимките.
Фотографите имат на разположение цялата лятна ваканция, а и първите учебни дни, за да изберат най-добрите си кадри за участие. Срокът за изпращане на снимките е 30 септември на имейл [email protected]. Всяка творба трябва да бъде придружена от имената на участника, училище, клас, име на творбата и телефон за обратна връзка.
Фотоконкурсът се радва на голям интерес сред младите хора, обичащи фотографията. В първите две издания на конкурса участваха близо 200 деца от цялата страна. Снимките им бяха запечатали различни емоции и дейности, с които тийнейджърите са се занимавали през лятото – от почивки на море през екскурзии на планина и красиви места из България, занимания в читалището на село, четене на книги, игри с приятели и с домашни любимци, обясниха организаторите.