Норвежката сензация Бодьо Глимт е съвсем близо до нов трансфер, макар и за момента предлаганата сума да не е по техните желания.
Според портала Futbol Gazetesi, Галатасарай иска да им вземе 23-годишното дясно крило Ола Солбакен. Турците са готови да платят 600 хиляди евро, докато Бодьо Глимт се надява да прибере за играча поне 2 милиона от европейската валута.Ола Солбакен направи сериозно впечатление по време на европейските подвизи на жълтите от Полярния кръг, а също така помогна и за последните две спечелени титли – през 2020-а и през 2021-а година. Той е висок 186 сантиметра, много бърз и често бележи. За Бодьо Глимт е вкарал 10 гола в 54 официални мача. Юноша е на Розенборг, които обаче го дават без пари на Ранхайм и оттам тръгва професионалната му кариера. Вече го извикаха и в националния отбор на Норвегия, където записа два мача.
През зимата те изкараха доста пари от трансфери, след като изтъргуваха Патрик Берг в Ланс (Франция), Фредрик Бьоркан в Херта, Мариус Лоде в Шалке’04, Рунар Хауге и Елиас Мелкерсен в шотландския Хибърниънс.