Временна организация на движението ще бъде въведена в Благоевград днес и утре, когато в Благоевград ще се проведе мащабния музикален форум South West Festival, съобщиха от общинския пресцентър. 
Движението за всички моторни превозни средства и градския транспорт ще бъде спряно в двете посоки по ул. „Александър Стамболийски“, в участъка от кръстовището с бул. „Св. Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище с ул. „14 полк“ от 15:00 часа на 25 и 26 юни, като мерките ще са в сила до приключване на мероприятията.
Мерките ще са в сила до приключване на мероприятията, съобщават още от общината. Оттам допълват, че е определен обходен маршрут, като движението ще се извършва по бул. „Васил Левски“ и ул. „Джеймс Баучер“. 
Автомобили ще могат да бъдат паркирани по ул. „Александър Стамболийски“ след кръстовището с кръговото движение, като входът ще бъде от страната на бул. „Джеймс Баучер“. При необходимост ще може да се паркира и по дясната лента за движение по ул. „14 полк“, в посока ЗМКА, както и на паркинги в близост до парк „Македония“.
Тази вечер ще бъде поставено началото на първото издание на South West Festival. Публиката ще бъде допускана в парк „Македония“ от 17 часа, а от 18 часа на сцената ще излязат Керана и Космонавтите. В първата вечер от музикалния форум публиката ще чуе и види на живо любимите български изпълнители Мария Илиева и Любо Киров. Хедлайнер на вечерта е световноизвестната певица Ищар.