"Комуникацията между лекари и пациенти по проблемите на имунизациите" е темата на семинар, който ще се проведе днес в Бургас. Началото е обявено за 13:30 часа в Културния център "Морско казино". Дискусията е за специалисти в доболничната помощ, служители на Регионалната здравна инспекция в Бургас, студенти и преподаватели от медицинските университети, съобщиха организаторите на събитието. 
Водещите специалисти, които ще говорят на семинара, са проф. Мира Кожухарова, епидемиолог и клиничният психолог Димитър Неделчев. Проф. Кожухарова ще представи проблемите на имунизационния календар на България в контекста на пандемията от COVID-19 и бежанската вълна от Украйна към България, както и имунизационния обхват на украинците, които търсят убежище у нас.
Димитър Неделчев ще представи сравнително новия за България метод на мотивационно интервюиране, който лекарите да използват в общуването си с пациенти за имунизации.
Инициативата е част от национална програма, която се осъществява в цялата страна. Организира се от фондация "Астра Форум", съвместно с националните представителства на СЗО и УНИЦЕФ за България, фондация "Америка за България", Българското сдружение по иновативна медицина и със съдействието на Министерство на здравеопазването и Българския лекарски съюз.
В Бургас дискусията се реализира с домакинството на Регионалната здравна инспекция в града.