Депутатът Елена Гунчева обяви тази нощ в личния си профил във Фейсбук, че напуска партия „Възраждане“ и ще подаде оставка като народен представител. Тази сутрин, в нов пост в социалната мрежа, Гунчева завява, че ще си почине от политиката.
В съобщението си снощи Гунчева пише, че в една организация проблемите трябва да се поставят ясно и да се решават по най-добрия и балансиран начин. „В една организация проблемите трябва да се поставят ясно и да се решават по най-добрия и балансиран начин. Едноличните решения не могат и не трябва да се налагат. Необходим е баланс и толерантност към различното мнение“, заявява депутатът.
Тя добавя, че идеята за „Възраждане“ е прекрасна и напълно я споделя. „В партията има свестни и родолюбиви българи, с които се гордея, че съм била рамо до рамо в борбата ни за България. Точно заради тях и приех поканата на лидера на партията да водя листите в Пловдив и Велико Търново. Благодаря и на всички граждани, които гласуваха за мен в двата района, победата ни се дължи на хората, които работиха денонощно и вярваха искрено в това, което правим“, пише още Гунчева.  
Тя добавя, че ще подаде оставка като народен представител и ще напусне "Възраждане", въпреки че още вярва в идеите на партията, но вече не вярва на лидера ѝ Костадин Костадинов.