Вярвах на съдбата, която ме постави в началото на раждането на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Това каза президентът и ректор емеритус на Висшето училище по застраховане и финанси доц. д-р Григорий Вазов на откриването на научно-приложна конференция на тема "Икономика на страха", организирана от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab. Събитието е посветено на 20-ата годишнина на висшето училище, която се отбелязва през 2022 г. БТА е медиен партньор на конференцията. Президентът и ректор емеритус на ВУЗФ допълни, че всеки е поел своя път в търсене на истината. Всеки един има своята съдба, мечти и вяра. Затова той призова те да се пазят и следват.
Президентът и ректор емеритус на ВУЗФ припомни, че този университет е нямало да го има, ако "в безумното начало и очакван категоричен провал" той не е бил помолил за помощ проф. Методи Христов, проф. Михаил Динев, проф. д-р. Григор Димитров, проф. Георги Николов, проф. д-р. Радослав Габровски, проф. д-р. Сава Гроздев. По думите на доц. д-р Григорий Вазов това са хората, които са му повярвали и са тръгнали заедно преди 20 години, за да създадат ВУЗФ. Той благодари и специално на доц. Радостин Вазов, който изцяло е ремонтирал изцяло сградата и я е подготвил за учебни занятия. 
Четири са стълбовете в един университет – преподавателите, учебните планове, студентите и служителите, посочи доц. д-р Григорий Вазов. Той е убеден, че и след 20 години ВУЗФ ще се намира в челните класации на всички европейски университети.