Мария Маслева представя нова изложба живопис. Експозицията „Опозиция на сивото“ ще бъде представена на 14 май в галерия „Контраст“, съобщи тя за БТА.
„Темата е опозиция на сивото. Концепцията е да се противопоставя на сивото ежедневие“, каза пред БТА авторката. По думите й, „Опозиция на сивото“ е цикъл абстрактни картини, създаден в периода 2023 - 2024 година.
„Мария Маслева умело се противопоставя на сивото ежедневие, като застава в опозиция на посредственото и безизразното. Този своеобразен бунт срещу еднообразието е силно изразен в нейното абстрактно изкуство, с помощта на колорита и умелото използване на цвета - като бинарна опозиция на сивото. В картините на художничката се усеща творческото търсене за модерното и позитивното“, разказват организаторите на изложбата.
Мария  Маслвва е член на Съюз на българските художници (СБХ). Родена е в гр. София. Завършва художествена гимназия „Илия Петров“ и Националната художествена академия „Николай Павлович“ със специалност „Плакат и визуална комуникация“ в класа на академик Иван Газдов. От 2023 г. е докторант редовно обучение в Софийски университет „Климент Охридски“ ФЖМК с научен ръководител проф. д-р Николай Михайлов. Носител е на много награди в областта на изкуството. Картини на художничката се намират в частни колекции в България, Румъния, Канада, Великобритания, Съединени американски щати.
/ВСР