Първото издание на изложението "Еликсири и Деликатеси 2024" ще се състои във Велико Търново през юни, съобщиха организаторите.
В дните от 6 до 8 юни в конгресните зали на Бизнес Център Велико Търново (БЦВТ), своята продукция ще представят български производители на храни и напитки, с акцент върху иновации и устойчивост в бранша.
Рaзлични видове вина, кафе, шоколад, комбуча (ферментирала напитка на основата на чай - бел. ред.), протеинови барчета, оцет и натурални сокове, млечни и веган продукти ще бъдат демонстрирани в рамките на изложението.
Идеята е да дадем гласност на производители и техните продукти, които са утвърдени и отличени, но не са част от масовото предлагане, уточни за БТА Валя Димова, управител на Бизнес център Велико Търново. Тя посочи, че производителите ще разкажат за качествата и начина на производство на продуктите, а целта на изложението е да насърчи директните контакти между производители и потребители и да подпомогне местните производители в тяхното развитие и разширяване на пазарното присъствие.
Участниците ще дискутират последните трендове в производството на здравословни, био и веган продукти. Ще бъдат създадени и условия за установяване на нови бизнес връзки. Акцент ще бъдат дегустации и презентации на различни вкусове. Над 20 са регистрираните към момента участници от различни сфери и региони, уточниха организаторите.