Столичната организация на Българския червен кръст (БЧК) и Българският младежки червен кръст-София (БМЧК-София) ще закрият националната кампания „Учи с Хелфи“. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.
Кампанията е част от програмата за превенция на нараняванията и първа долекарска помощ на основни инциденти за деца от детски градини и 1-4 клас.
Събитието ще е на 26 юни от 10:00 до 13:30 часа в Борисовата градина, в района на езерото с лилиите. Доброволците от БЧК са организирали различни занимания и демонстрации по програмите „Хелфи“ и „Информирани и подготвени при БАК“.
От пресцентъра на БЧК пишат, че обучението на децата по превенция на нараняванията е изключително важно, особено в ранна възраст. Научавайки се как да избегнат различни рискови ситуации, те ще могат да се предпазят от инциденти. Демонстрациите по Първа долекарска помощ спомагат за запазването на спокойствие и превенция на травматизма, предавайки на децата елементарни умения за оказване на първа помощ в реални ситуации, добавят от Червения кръст.