Депутатът Георги Георгиев обяви пред журналисти в парламента, че се е подложил на детектор на лъжата след напускането на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН).
Заедно с други отцепили се депутати той даде брифинг, на който обясни, че на полиграфското изследване са му зададени два въпроса: "Ти получи ли пари от някого, за да напуснеш ИТН?" и "Кирил Петков предложи ли ти да станеш министър в "Продължаваме Промяната?". Георгиев каза, че и на двата въпроса е отговорил с "Не". И заяви, че това е истината. 
Депутатът, напуснал ПГ на ИТН, каза, че е предложил на журналист сам да се подложи на полиграфското изследване. "Резултатите ще ви бъдат изпратени на всички вас", каза той, обръщайки се към журналистите, отразяващи брифинга. Малко след изявлението на Георгиев от пресцентъра на "Продължаваме Промяната" изпратиха резултатите от изследването, на което като извод е посочено: "Не е установена значима психофизиологична реактивност от страна на изследваното лице на релевантните въпроси в теста".
Пред медиите Георгиев каза, че няколко дни вече напусналите ПГ на ИТН депутати са обект на атаки. Призоваваме главния прокурор и прокуратурата на Република България да поискат конкретни доказателства от всички тези, които ни обвиниха и ако такива няма, а ви гарантирам, че няма да има, да бъде потърсена наказателна отговорност", заяви още Георгиев.
Той каза, че с колегите си ще гласуват против вота на недоверие. Ние считаме, че в момента България под никаква форма не бива да бъде поставена в политическа несигурност, каза Георгиев. На въпрос: "Други отцепници очаквате ли?", депутатът отговори: "Не знам, ще стане ясно в момента на гласуването".
Иво Атанасов, който е сред депутатите, напуснали парламентарната група на ИТН,  коментира, че няма проблем всеки от напусналите групата да се подложи на полиграфско изследване. "Обаче имам една молба към вас - накарайте Тошко Йорданов и Слави Трифонов също да застанат на този детектор". заяви той.