В голова фиеста се превърна футболният турнир на малки врати в Ценово. В надпреварата се включиха отбори от всички училища в общината. Проявата беше организирана със съдействието на общинската администрация и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. На финала се срещнаха отборите на учебните заведения в Ценово и Караманово.

Футболистите от общинския център демонстрираха класа и надмощие в играта. Срещата завърши при категоричния резултат от 4:0. Наградите на победителите – медали, футболни топки и грамоти, бяха връчени от зам.-кмета на общината Ваня Игнатова. За всички отбори бяха осигурени състезателни екипи и футболни топки от Областния футболен съюз.

Призът за най-добър вратар безапелационно беше присъден на Радостин Игнатов от Новград. Николай Миланов от Ценово беше отличен като най-ефективен голмайстор. Като най-техничен състезател съдиите и зрителите определиха Алекс Георгиев от Долна Студена.

„Футболните срещи допринесоха за опознаване и сближаване на децата от населените места в общината. Турнирът беше посветен на 1 юни – международния ден на детето и спокойно може да се определи като празник на духа и младостта. И организатори, и състезатели останаха много доволни и с надеждата за нови турнири“, сподели специалистът в отдел „Образование“ в общинската администрация Ина Илиева.