Бразилците Рафиня Аморим и Рафаел Бокиня са двете нови попълнения в селекцията на шампиона на България по плажен футбол Спартак Варна. Тимът заминава утре (четвъртък) за участието си в Шампионската лига в Назаре, Португалия.
Двамата бразилци имат зад гърба си световни титли с националния отбор на родината си, а на клубно ниво са печелили редица трофеи, включително и Шампионската лига, съобщиха от лагера на Спартак Варна.
Рафиня Аморим и Рафаел Бокиня пристигат от легендарния отбор Васко да Гама от Рио де Жанейро. Аморим е на 33 години и е носил екипа на някои от грандовете в спорта като Спортинг (Лисабон), ЦСКА (Москва), Локомотив (Москва), Леванте, Делта (Саратов) и Катания. Бокиня е 30-годишен и дълго време бе част от звездния отбор на Брага, а също така е играл за съставите на Милан, Делта (Саратов) и Катания.
Отборът на Спартак (Варна) попадна в група с португалския гранд Бенфика, молдовския шампион Нистру и испанския Рекреативо Уелва. Първата среща на българския тим в Назаре е на 5 юни от 17:00 българско време срещу Нистру. Ден по-късно от 14:15 е двубоят с Уелва, а на 8 юни е последната среща от груповата фаза на Шампионската лига срещу Бенфика, като мачът е с начален час 21:00.