Около 60 деца в неравностойно положение на възраст между 8 и 15 години, трениращи футбол в школата на „Реал Мадрид“ във Видин, ще бъдат днес в София, за да сбъднат мечтата си да играят на Националния стадион „Васил Левски“, съобщават от Министерството на външните работи (МВнР). Събитието по случай 1 юни – Международния ден на детето се организира от МВнР, съвместно с Министерството на младежта и спорта и е по инициатива на министър Теодора Генчовска. То е насочено към деца в неравностойно положение от Видин и с. Ново Село.
Гости на детския празник ще бъдат министър Теодора Генчовска, заместник-министърът на младежта и спорта Владимир Харизанов, Хайоне Серейхо Лисаралде, представител на посолството на Испания у нас, голмайсторът Мартин Камбуров и актьорът Краси Радков. Специално видеообръщение към децата ще направи футболната легенда Христо Стоичков.
Децата ще посетят също Музея на физическата култура и спорта, където ще научат повече за историята на българския спорт и върховите постижения на родните ни спортисти. 
От МВнР припомнят, че при визитата на президента Румен Радев в Испания, при която част от официалната делегация беше и министър Теодора Генчовска, в разговор с президента на Кралския футболен клуб „Реал Мадрид“ Флорентино Перес беше обсъдена работата на Фондацията „Реал Мадрид“ по различни социални проекти във Видин, насочени към деца в неравностойно положение и целящи тяхната успешна интеграция в обществото. Фондация “Реал Мадрид” е основният инструмент, чрез който футболният отбор „Реал Мадрид“ присъства в обществото и развива културни и социални програми. Част от тях са спортно-социалните училища, създадени да подпомагат бедни общности и да предоставят достъп до спорт на деца в неравностойно положение.  За България това е първото по рода си училище, което работи съвместно с фондация “Приятели на Спорта”, се отбелязва в съобщението.