Международната асоциация на спортната преса (AIPS) определи биатлонистите Оле Ейнар Бьорндален и Дария Домрачова за най-добри спортисти на Олимпийските игри в Сочи. В анкетата са взели участие журналисти от 20 страни.

Норвежецът, който завоюва два златни медала в Сочи, е изпреварил само с 1% корееца с руски паспорт Виктор Ан (28% срещу 27%). Ан спечели три златни медала и един бронзов в шорттрека на Олимпиадата. В тройката попада и френският биатлонист Мартен Фуркад (12%, два златни и един сребърен). За състезателката от Беларус Домрачова, която се качи на най-високото стъпало на стълбичката три пъти, са дали гласовете си 45 процента от журналистите. На второ и трето място са словенската състезателка по ски алпийски дисциплини Тина Мазе (21%, 2 златни медала) и норвежката ски бегачка Марит Бьорген (7%, 3 златни). Най-добър отбор на Игрите е женският на Холандия по бързо пързаляне с кънки (16%). По 4%

са събрали словенските и канадските хокеисти, мъжкият тим на Норвегия по кърлинг и състезателките по биатлон от Украйна. За най-атрактивен спортист е определен американският сноубордист Сейдж Коценбърг (8%), завоювал златото в дисциплината слоупстайл. На втора позиция е тимът на Ямайка по бобслей (7%), на трето - бобслеистът от САЩ Джони Куин (4%).