Финалистката на 200 метра при жените на световното първенство по лека атлетика в Пекин Ивен Лалова коментира със задоволство резултата си от полуфиналите.
 
Българката записа лично постижение и влиза във финала с четвърто време (22,32 секунди), което й дава реален шанс за медал, тъй като разликата й с първата е само две десети.
 
"Бягах да не ме хванат", бяха първите думи на Ивет след успешния за нея полуфинал. Тя разкри, че е имала разговор с треньора си преди старта и е обещала "да не проиграва шанса си".
 
"Мога да ви кажа, че имам жестоки резултати на тренировка. И това нещо трябваше да се случи, рано или късно. Много се радвам, че успях да го направя. Това е голямо лично за мен, 2 десети свалям. Много, много съм щастлива. Радвам се, че най-накрая се отпуших на 200 метра. Винаги съм знаела, че бягам много под възможностите си. Знаех, че с този резултат няма начин да не вляза, но въпреки това трябваше да изчакам още два полуфинала", заяви Лалова за bgathletic.com.
 
Българката допълни, че е останала доволна от позицията си в девети коридор, въпреки че е имала някои колебания преди днешния полуфинал.
 
"Дафне Схипърс няма да има проблем за титла утре, но назад не се знае. Аз си свърших това, което исках и беше моя неосъществена мечта – един финал на 200 метра. Утре с удоволствие ще бягам и се надявам да се възстановя добре", заяви Лалова за утрешния финал (16:00 часа).