Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова поздрави хора на културата, изкуството, читалищни дейци, учители и журналисти по случай 24 май. Това съобщават на интернет страницата си от Министерството на икономиката и индустрията.
Министър Нинова посрещна писатели, режисьори, поети, художници и представители на медиите в Литературния клуб „Перото“ по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. „В днешното трудно време, когато сме загрижени за хляба на народа си, не бива да забравяме духа му. Този дух, който ни е превел през вековете. Вие трябва да сте най-гордите българи, защото сте съзидателите, творците, преносителите на този дух“, каза министър Нинова пред творците и допълни, че е много лесно да се градят и рушат бетонни мостове, но най-трудният, най смисленият и най-дълговечният е духовният мост. "Ние сме в дълг към вас, ние трябва да ви помогнем, за да възвисим заедно България и българщината. Разчитаме на вас - приемете уважението ни, приемете признателността ни и пожеланието да бъдете здрави, силни, и никога не се предавайте. Родината ни има нужда от вас", каза още министър Нинова.
Сред гостите бяха директорът на Народния театър "Иван Вазов" - Васил Василев, режисьорката Лилия Абаджиева, актьорът Любо Нейков, поетът Бойко Ламбовски, продуцентът Александър Пенев, журналистката Валерия Велева, издателят на „24 часа“ Венелина Гочева, председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и др. В "Перото" бяха още и композиторът проф. Георги Костов, акад. Александър Балкански - създател на цирк „Балкански“, проф. Николай Дойнов - председател на Българските народни читалища, режисьорката Възкресия Вихърова, режисьорката Адела Пеева, историкът Георги Димитров, тазгодишната носителка на наградата за поезия на Съюза на българските писатели Елка Няголова.