Областният информационен център (ОИЦ) в Ловеч започва серия от публични информационни събития в областта, съобщи екипът на Центъра.
Темата на срещите в осемте общини в областта е: „На границата между два периода - ключови промени в кохезионната политика през периода 2021 -2027 г.". Събитията ще са на открито, по график, в периода 26 май - 21 юни, в часовете между 10:30 и 12:30 часа. 
Първият град е Угърчин, като желаещите да се срещнат с екипа на ОИЦ и да зададат своите въпроси ще могат да го направят на централния площад.
Мобилният офис на ОИЦ - Ловеч ще бъде разположен на централно, комуникативно място във всеки град - общински център, където експертите на ОИЦ - Ловеч ще предоставят информация за новите моменти в кохезионната политика 2021 -2027 г.
Заинтересованите и потенциални бенефициенти ще получат информация за актуални и предстоящи до края на 2022 г. възможности за проектно финансиране на земеделски производители и преработватели, за инвестиции на територията на селски райони за малка по мащаб инфраструктура, за създаване на Местни инициативни групи (МИГ) и разработване на стратегии по подхода „Водено от общностите местно развитие“ (ВОМР). 
При проявен интерес от страна на посетители на откритите приемни, екипът на ОИЦ ще предостави информация за програмите за енергийно обновление на жилищен и нежилищен фонд.