Дългогодишният треньор по художествена гимнастика Виолета Георгиева и инж. Емил Йончев- изпълнителен директор и председател на борда на Вагонно-строителния завод "Коловаг", меценат и спомоществувател, са носителите на званието "Почетен гражданин на Пазарджик" през тази година.
С "Почетен знак на Община Пазарджик" са удостоени краеведът Бистра Риндова и шахматистът Николай Нинов.
Номинациите бяха гласувани днес на тържественото заседание на Общинския съвет в навечерието на Празника на Пазарджик- Деня на Св. равноапостоли Константин и Елена- 21 май.
В съвременната история на България местната власт е тази, която се ползва с най-високо доверие,  защото тя решава най-важните проблеми на хората и ние не бива да забравяме, че сме еманация на доверието на нашите съграждани, посочи в приветствието си кметът на Тодор Попов.  Мисля, че през тези години, с усилията на всички нас, Пазарджик успяхме да превърнем в един чист, подреден, светъл, слънчев, позитивен град с работливи хора, хора със самочувствие и със желание да надграждат това, което са постигнали, посочи кметът. Той благодари на общинските съветници, на кметове на населени места, на партньорите на Община Пазарджик, на екипа си и на хората от администрацията за съвместната им работа и за общите успехи. Горд съм, че тук независимо от политическите пристрастия, винаги сме давали пример във времето, че тук няма език на омраза и няма разделение по важните теми за града ни, каза още Тодор Попов.
Приветствия по повод празника на Пазарджик отправиха областният управител Андрей Гечев и представители на групите съветници в Общинския съвет.