Публицистът и краевед Божидарка Златарева представи новата си книга „Разград и автентичната сага на времето“. Зала „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в лудогорския град се изпълни с близки, приятели и почитатели на творчеството на авторката. 
Изданието се състои от две части. В първата са събрани статии и очерци, писани по време на пандемията и публикувани в местния вестник „Екип 7“. Втората част е своеобразен календар. Тя съдържа събития и размисли, за които са писали някогашните вестници, излизали в Разград. С издаването на тази книга Златарева отбелязва 57 години, откакто се е посветила на краезнанието.
„Чрез краеведската си дейност, която за мене е любов, бих искала повече хора, особено младите, да обикнат Разград. Да научат нови, непознати неща за града и да посветят силите и възможностите си на неговия по-нататъшен просперитет“, каза пред публиката Божидарка Златарева. Тя сподели болката си, че даровитите млади хора на Разград напускат града и апелира да се търсят начини да им се вдъхва местен патриотизъм. Авторката изказа своята благодарност към хората, които са спомогнали книгата да бъде издадена. Тя завърши обръщението си с думите: „Нека Златният Пегас ме носи на крилете си, за да мога живот и здраве да достигна до нови открития за моя любим град Разград и за неговите хора“. 
Зам.-кметът Добрин Добрев поздрави Божидарка Златарева за това, че вдъхновена от разградските възрожденци, и е създала поредното бижу от писано слово, пропито с родолюбиви чувства. 
„Божидарка Златарева не е само добросъвестен летописец и изследовател на миналото – тя е истински будител, сиреч човек, който пренася светлината от миналото, за да озари и очовечи настоящето, слагайки добрия пример в темелите на моста към бъдещето“, каза главният редактор на „Екип 7“ Митко Ханчев. 
Никола Николов благодари на Златарева за дадената възможност да спонсорира издаването на книгата й. „За мен това е важно, защото черпя основание за местния си патриотизъм от делата на предците ни“, каза той.
Поздравления към авторката отправиха дългогодишната приятелка на Божидарка Златарева – Теменуга Иванова и други нейни приятели и почитатели. Събралите се на представянето имаха възможност да чуят и откъси от събраните в книгата статии и очерци, разказващи за някогашния Разград и неговите хора.