Международна работна среща по проект “SaveGREEN - Защита на функционалността на трансгранични важни екологични коридори в Дунавския басейн" се проведе в Дупница. Събитието е организирано от Българската фондация "Биоразнообразие" и Черноморска мрежа на неправителствените организации в сътрудничество с Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП) и Изпълнителна агенция по горите, съобщиха организаторите. 
В срещата се включиха 25 участници от партньорите по проекта от Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България и заинтересовани институции и организации като ЮЗДП, Министерството на околната среда и водите, Агенция "Пътна инфраструктура“ и Община Дупница, които обмениха опит и обсъдиха мерки и решения за подобряване на екологичната свързаност в пилотната територия Рила – Верила – Краище. Екокоридорът е една от осемте пилотни територии в Централна и Източна Европа, върху които са концентрирани дейностите по проект "SaveGreen". 
На срещата бяха представени и дискутирани природните дадености на района, проблемни участъци за екологичната свързаност, целите и приоритетите на "Натура 2000" и осигуряване на свързаност на местообитанията в България; управление на горите в региона и резултатите от проведения мониторинг на съоръженията по автомагистрала "Струма".