С концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" започват събитията, посветени на празника на Плевен - 15 май. Концертът ще започне в 20:30 часа тази вечер на централния площад "Възраждане", съобщават от общинската администрация.
Сборникът "Времето отминава, изграденото остава", който включва интервюта, спомени и оценки на един от бившите кметове на Плевен Андрей Романов, ще бъде представен днес в галерия "Дарение Светлин Русев" от 18:00 часа. 
Празничната програма продължава утре отново с концерт на площад "Възраждане" от 20:30 часа на група "Тоника СВ". На 12 май музикален поздрав към плевенчани ще отправи Биг бенд "Плевен" също на централния площад от 20:30 часа.
Както БТА съобщи, за първа година в празника на Плевен е включен традиционният Ден на народите, организиран от Медицинския университет в Плевен. Той ще се проведе на 13 май, петък, от 17 часа на площад "Възраждане" и ще завърши с концерт на група "Остава".
На 14 май, събота е Нощта на музеите и галериите от 17:30 часа до полунощ. На площад "Възраждане" в 20:30 часа ще започне концерт с участието на Общински хор "Гена Димитрова" и група "Ватикана".
Тържественият ритуал на празничния 15 май ще започне в 11:00 часа на площад "Възраждане". Вечерта от 20:30 часа ще е концертът на трио Viva, а от 21:30 часа на рок група Б.Т.Р. По традиция небето над Плевен ще бъде огряно от празнична заря.