Когато за първи път разбрах, че съм бременна, едно от първите неща, които осъзнах, беше, че бебетата са скъпи. Те се нуждаят от място за спане (което за мен означаваше преместване в по-голям апартамент), дрехи, мебели, грижи за децата и да, памперси. Преди раждането на дъщеря ми прекарах много време в проучване на марките пелени и бях изненадана колко скъпи са някои марки и модели пелени. След много часове (и една седмица преди датата на термина ми) натиснах спусъка и купих „Evy Baby“, сравнително евтина марка, която сякаш вършеше работа. Продължете да четете, за да научите колко ефективни са Evy Baby памперси и как се сравняват с други популярни марки и модели пелени.

Дизайн - прост и ясен, с няколко недостатъка

Памперсите „Evy Baby“ не разполагат с никакви екстри или допълнителни елементи. Други марки пелени, включително „Pampers“, изтъкват естествени материали и допълнително покритие, но пелените „Evy Baby“ просто обещават да бъдат ефективни. В по-голямата си част те са такива. Предлагат се с индикатор за мокрота, което според мен е най-важната характеристика на всяка пелена. Имат и дизайн, но той не е особено поразителен- просто е симпатичен и явно е направен за бебе.

Двата края на пелената, които се закопчават отпред, често се усукват.

Имах няколко проблема с цялостния дизайн на „Evy Baby“, особено след като започнах да тествам други пелени и имах база за сравнение. Като начало, те са по-малки, което означава, че осигуряват по-малко цялостно покритие. Задната част на пелената не се издига толкова високо, колкото задната част на другите пелени (здравейте, разрушаващи облеклото издувания), а страните не осигуряват толкова голямо покритие.

Има ли друг проблем? Двата края на пелената, които се закопчават отпред, често се усукват. Въпреки факта, че сега дъщеря ми се радва на смяната на пелените, когато беше бебе, тя ги презираше. Бях напълно изтощена от това, че трябваше да губя ценни секунди в разгъване на пелената, докато дъщеря ми крещеше с пълна сила в недоспалото ми лице.

Без излишни и малко дразнещи материали

Когато проучвах пелените, бързо открих, че материалите са предимство за фирмите за пелени- екологични, недразнещи, изцяло натурални, без белина, с алое, на растителна основа и т.н. Те са меки на допир и имат въздушни канали, които достигат до кожата, като поддържат бебетата сухи и проветрени, но това е всичко. Те са в по-евтиния край на спектъра, така че това е логично- получавате това, за което плащате. Въпреки това, като човек, който отдава приоритет на естествените материали (особено в бельото, тампоните и превръзките), фактът, че не слагам на бебето си пелени от по-естествени материали, задейства няколко алармени камбани- особено защото са толкова близо до чувствителната му кожа.

От друга страна, Evy Baby ме дразнят повече от други марки пелени, които съм пробвала. Дъщеря ми не е получавала обрив от пелени, но след като известно време е носила „Evy Baby“, кожата ѝ ставаше зачервена и раздразнена. Опитах се да разхлабя закопчалките на пелената, но това води до по-трудно задържане на издуването. И всеки родител разбира, че това е кошмар.

Впечатляваща абсорбираща способност

„Evy Baby“ са малко по-малки от други марки и модели пелени, които съм пробвала (въпреки че всички те твърдят, че са с еднакъв размер! ), но абсорбиращата им способност е впечатляваща. Имахме късмета да се сдобием с бебе, което започна да спи по девет часа на шестседмична възраст, и една от първите грижи, които имах, беше неговата пелена. Дали тя ще може да поеме цялото количество пишкане, което идва с течната ѝ храна за толкова дълго време? За щастие, отговорът беше "да". Пелените „Evy Baby“ се справиха отлично с абсорбирането на урината й през цялата нощ, така че тя се събуждаше суха и щастлива, а аз успявах да спя толкова часове, колкото и тя.

Способността им да абсорбират вода е забележителна

Когато става въпрос за изпражнения, които са предимно течни, пелените са също толкова абсорбиращи. Разбира се, никаква абсорбираща способност няма да спре изпускането на издухан секрет отзад или отстрани- но това е друга история.

На разумна цена

Един от основните фактори, които ме привлякоха към „Evy Baby“, беше цената, и макар да имам няколко проблема с този модел пелени като цяло, все пак смятам, че те са на добра цена.