Бивш затворник с 33 присъди за различни престъпления остава в ареста до изправянето му на съд. Това постанови вчера състав на Окръжния съд и така потвърди решението на Районния за налагане на постоянен арест на рецидивиста. Определението е окончателно.
43-годишният Емил М. бе арестуван на 11 януари, след като задигна портмоне със 70 лева от пенсионерка, а на раздяла смъкна златния й пръстен с тегло 3.88 грама от ръката й, уж да го използва за мостра при златар, за да поръча същия за майка си. 
Преди да извърши кражбата и грабежа, рецидивистът разиграва цял сценарий, наподобяващ кинокласиката „Опасен чар“. В предиобедните часове следовникът на Ястребовски забелязва възрастна жена да излиза с чанта с покупки от магазин „СBА“ на бул.“Липник“ и я взема на мушка. Представя се като охранител в магазина, чиято смяна тъкмо е свършила и предлага да й носи чантата. Тогава става ясно, че жената отива на преглед в близкия медицински център „Ситимед“ и услужливият непознат тръгва с нея. Остава да я изчака отвън с покупките, след това я изпраща към дома й, но докато си вземат довиждане, ловко измъква масивния й златен пръстен с глупавото обяснение, че иска да поръча същия на майка си и изчезва. Чак тогава пенсионерката открива, че й липсва портмонето от чантата с продукти.
След сигнал във Второ районно рецидивистът е заловен същия ден в дома си в Тракцията.