Двама мъже са били ограбени за 30 минути в петък вечерта от мъж и жена близо до квартал Селеметя. Първо се получил сигнал за обир в 19.40 часа. 26-годишен русенец съобщил, че на ул.“Доспат“ над жп линията е бил нападнат от млади мъж и жена. Докато нападателят удрял жертвата си по лицето, жената взела мобилния му телефон и двамата се отдалечили към Охлюва.
В 20.10 часа в Първо РПУ се обадил 23-годишен мъж, който съобщил, че ул.“Троян“ до кръстовището с ул.“Йосиф Дайнелов“ е бил пресрещнат от мъж, който му поискал цигара и го попитал как се казва. Докато момчето извадило кутия с цигари, мъжът го ударил два пъти в лицето и му заповядал да изпразни джобовете си. Нападнатият извадил ключове и мобилен телефон, след което мъжът взел GSM-а и тръгнал в посока Централна гара. С него вървяла и жена. 
Даденото описание от двамата потърпевши показало, че извършителите на обирите са едни и същи. Предполага се, че това са наркозависими имитатори на Бони и Клайд, които са готови на всичко, за да си осигурят пари за поредната доза дрога. Полицията е по следите им.