Избягалият от болницата в Бяла болен от ковид 78-годишен мъж е открит в понеделник мъртъв от местни полицаи в местността Маджунката. По тялото не са установени следи от насилие, не са открити и документи за самоличност, но с висока степен достоверност се предполага, че това е издирваният мъж, тъй като е бил със същите дрехи, с които е напуснал болницата.
Постъпилият в ковид отделението в болницата без документи Димитър Тодоров избяга на 2 февруари в 19.10 часа. 10 минути преди това той опитал да се измъкне, но охраната го забелязала и го върнала в болничната стая. 78-годишният мъж с признаци на деменция обаче издебнал смяната на дневната с нощната смяна в отделението и успял да се измъкне, след което следите му се изгубиха.
Още същата нощ е подаден сигнал в полицията в Бяла, но униформените вероятно са изчакали да минат 48 часа от изчезването му, за да предприемат издирване. На 4 февруари една от двете племенницата на Димитър, единствените му роднини, се обадила в болницата и след като разбрала, че чичо й е избягал, подала сигнал в полицията в Полски Тръмбеш. Оттогава върви издирването на възрастния човек.