Конкурентен бар в района е замесен във вчерашния палеж на „The Kitchen“ на кръстовището на улиците „Плиска“ и „Янтра“ до Русенския университет. Това е една от версиите за пожара, който по предварителни изчисления е нанесъл щети за над 60 000 лева и на практика затвори заведението за неопределено време.            

През миналата седмица заведението не е работило и служителите са били в отпуск, вчера е трябвало да бъде първият работен ден след почивката. 
Съпругът на собственичката на заведението обаче категорично отхвърля възможността колеги да са посегнали на семейния бизнес. Той няма обяснение за случилото се, тъй като не дължат пари, нямат конфликти с никого.
Камерите на заведението не покриват периметъра, от който е извършен палежът, но ще се търсят записи от други камери в района, които биха могли да покажат кой е донесъл тубата и е щракнал запалката.
Сигнал за пожара е подаден около 4 часа сутринта от служители на казиното отсреща, които са чули гръм. Веднага са били изпратени пожарни екипи от Втора пожарна и полицаи от Второ РУ. Огънят е тръгнал от страната на салона за клиенти към ул. „Плиска“, където е счупен прозорец на витрината и е излят бензин, който е запален отвън със запалка. Ескплозивното лумване на пламъците явно е изненадало и уплашило подпалвача или подпалвачите, които са хвърлили на земята ползваната запалка и са изоставили 10-литрова туба от минерална вода с малко бензин в нея, преди да избягат.
Пожарът е обхванал цялото помещение и покрива, който е трябвало да бъде разкъртен, за да се угасят тлеещите вътре малки огнища. Унищожени са обзавеждането и оборудването на бара, негоден е и покривът. Гасенето е приключило около 7.30 часа, след което започна описването на щетите.
Не мога да се ангажирам с точна сума, но от 10-15 години, откакто съм на тази работа, не съм виждал такива щети, каза вещо лице на застрахователна компания, което описваше пораженията, за да може по-късно да ги остойности.
По случай тече разследване.