27-годишна проститутка е задържана по горещи следи след сигнал за взломна кражба от пощенски клон. 
В четвъртък сутринта в полицията в Бяла е получен сигнал, че клонът на пощенска станция в Бистренци е разбит предната вечер и от монетника липсват около 100 лева на стотинки. Изпратените на местопроизшествието полицейски служители установили, че в пощата е проникнато след счупване на стъклото на входната врата с камък, след което решетката към вътрешното помещение е била премахната. После е извършена самата кражба. 
Униформените разгледали записите от камерите наоколо и забелязали съмнителна млада жена, която се отдалечава от пощата на прибежки. Самоличността на жената е установена. Разбрало се, че тя е от селото, отдавна се била отдала на най-древната професия, но напоследък нямала клиенти и останала без пари. Така започнало издирването й. 
В това време униформени от управлението в Две могили съобщили за спряна млада жена с фолксваген, която шофирала с отнета за алкохол книжка, и то колата, която е спряна от движение. 
Полицаите в Бяла разбрали за задържаната шофьорка и като проверили при колегите си, установили, че това е издирваната от тях крадла. Те отишли в Две могили да приберат заловената и при обиск в чантата й открили на дъното отмъкнатите на стотинки 100 лева.
Работата по двете досъдебни производства продължава.