Неявяване на работното място станало причина шивачка да бъде уволнена, но жената поведе съдебен спор в желанието си да бъде върната на работа, като обясни, че Ковид-кризата и фактът, че съпругът на нейна колежка е международен шофьор под карантина, е провокирал у нея страх за здравето й, затова от 25 март решила да спре да ходи на работа. 5 дена по-рано тя разбрала за надвисналата за здравето й опасност, а именно - за завърналия се от чужбина шофьор.
По ирония шивашката фирма, която произвеждала дамска конфекция, още тогава се преориентирала и не спряла работа в извънредното положение за ограничаване на разпространението на Ковид-19, а започнала да шие маски.
Районният съд на първа инстанция обаче така и не разгледа Ковид-естеството на спора, тъй като посочи, че жената е с доказана инвалидност от 52% и се ползва от законова закрила. Уволнението й трябва да бъде съгласувано с Инспекцията по труда, което в случая не е направено. Затова отмени заповедта за уволнение и я върна на работа, но решението може да се обжалва.