Магистърът по международни отношения Людмил Христов е номинацията на неправителствената организация „Общество на промяната - Русе“ за заместник-областен управител, съобщиха вчера от новоучредената организация. Тя беше създадена в събота от 27 учредители, сред които министри и депутати от Русе от „Продължаваме промяната“. Целта организацията е да събере млади, непартийно обвързани, активни хора, които имат ясно отношение към политиката, политиците и гражданското общество. Инициатор и съучредител на „Общество на промяната - Русе“ е министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев. „Искам да дадем на хората увереност, че всеки глас има значение, всеки глас се чува. Време е българите да живеем в активно общество и да решаваме проблемите си в диалог“, аргументира се Събев. За председател беше избран депутатът Калин Иванов, а за членове на управителния съвет - Тихомир Тиханов и Анета Ангелова.
Новоучредената организация ще следи и ще обсъжда местната и националната политика и ще взема отношение по въпроси, които смята за важни за доброто и почтено управление. И едно от първите решения на „Общество на промяната - Русе“ е да издигнат своя кандидатура за зам.областен управител на Русе. Учредителите са убедени, че областната управа се нуждае от подкрепата на млади, но ефективни и резултатно ориентирани хора. След дискусии те се обединиха около името на Людмил Христов - магистър по международни отношения, с добър организационен опит и амбиция за промяна. „Людмил е достатъчно млад, за да е енергичен, и достатъчно възрастен, за да е развил чувство за отговорност пред обществото“, мотивира избора Калин Иванов. Номинацията ще бъде предложена за одобрение на министър-председателя Кирил Петков.                                   

Людмил Христов: Подготвен съм
и мога да се справя с позицията

„Считам, че съм подготвен и бих могъл да се справя с позицията. Мога да покажа добри резултати. Бях доброволец в „Продължаваме промяната“ покрай провеждането на изборите, припознах себе си във визията и идеите на тази партия, затова приех номинацията“, каза за „Утро“ предложеният за зам.областен управител Людмил Христов.
Той е русенец, на 42 години е и има опит както в частния сектор, така и в международни компании. Завършил е специалност „Международни отношения“ в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. Бил е регионален мениджър за Централен северен район на One World Clothes Trade Bulgaria /“Хумана България“/. От 2018 г. е изцяло зает с частен бизнес, свързан с търговия на дрехи.