Оправдаха се очакванията за студено утро днес. Най-ниски бяха температурите в Кюстендил и Драгоман - 0°, във Видин и Кнежа – 1°, в София – 2°. Най-топло бе по Черноморието – между 8° и 10°.

Слънчево ще бъде времето в следобедните часове. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 16°. В източните райони ще се появи слаб южен вятър.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Сутринта в западната част на Дунавската равнина и на Горно-тракийската низина ще има условия за мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а дневните ще се повишат още, в сравнение с днес, и ще са между 17° и 22°. Ще бъде предимно слънчево, до обяд на места в низините все още видимостта ще е намалена, но бързо ще се подобри. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Слънчево ще е и по Черноморието. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 17° и 20°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Чудесно време за разходка и туризъм в планините, където също ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад.

Максималната температура на Алеко ще е около 10 градуса, а в Боровец, Пампорово и Банско – около 17-18 градуса.

Към времето в Европа. Над по-голямата част от континента ще бъде облачно, ветровито, на много места с валежи, по-значителни в Холандия, Франция, Латвия и Естония, а на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия ще вали и дъжд, и сняг.

На Балканите затоплянето ще продължи. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в северозападните райони, където ще превали, а на отделни места ще е ветровито.

У нас в петък след поредното твърде студено, а на места и мъгливо утро, през деня ще се задържи сравнително топло и слънчево. През почивните дни през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи, ще има валежи от дъжд, в събота на повече места в Северна България, а в неделя - в югоизточната половина от страната, където има повишена вероятност за значителни количества. Дневните температури ще се понижат съществено.