Пореден дарителски жест на германската миннодобивна компания „Каолин“ ЕАД донесе радост на над 100 деца - този път от детска градина „Здравец“ в  Глоджево. Вчера официално бе открита изцяло обновената детска площадка на територията на детското заведение с отговарящи на най-високите стандарти за здраве и безопасност съоръжения. След кратки приветствени и благодарствени думи и пред погледите на нетърпеливите малчугани лентата на новото съоръжение прерязаха кметът на община Ветово д-р Мехмед Мехмед, главният изпълнителен директор на „Каолин“ д-р Волф Харлфингер, изпълнителният директор на компанията Димитър Ангелов и Рафие Ралева, директор на детската градина. 
За още по-вълнуващи забавления на децата от детската градина се погрижиха и аниматори. Освен специално подготвената забавна програма и веселите игри на новата площадка, децата получиха и подаръци от „Каолин“. 
Проектът за обновяване на детската площадка в  Глоджево на стойност над 60 000 лв. е вторият, осъществен от минния гигант в рамките на по-малко от година, след като през септември 2020 г. компанията подпомогна с над 50 000 лв. цялостното реновиране на детската площадка в детска градина „Щастливо детство“ във Ветово. Така ръководството на дружеството твърдо застава зад водещите фирмени ценности на компанията и дава ясен знак за волята на компанията да бъде неизменна част от местните общности, сред които осъществява дейността си, и да подпомага подобряването, модернизирането и обезопасяването на средата, в която расте и се развива младото поколение. През 2023 г. „Каолин“ ЕАД ще навърши 100 години от създаването си. От 2013 г. дружеството е 100% собственост на германския миннодобивен концерн „Кварцверке“ ГмбХ със седалище в гр. Фрехен, Германия.