Завод за добив и обогатяване на каолин ще изгради в Сеново свързваната с братя Кирил и Георги Домусчиеви фирма „Ватия Кварц“. Депозираното от компанията инвестиционно намерение вече има одобрението на екоинспекцията в Русе със становище, че не застрашава чистотата на околната среда. 
„Ватия Кварц“ е създадена през 2015 година, а Домусчиеви влизат в нея през 2021 година. В момента 50% от дружеството е собственост на тяхната фирма „Адванс Пропъртис“. Другите 50% са на „Ватия Холдинг“, където съдружници са Георги Симеонов и Люба Кожухарова.
През 2019-2020 година „Ватия Кварц“ получи две 35-годишни концесии за находищата „Блян“ и „Златен дол“, разположени в землищата на Ветово и Кривня. Договорите бяха подписани от тогавашния министър на енергетиката Теменужка Петкова като представител на Министерския съвет.
Заводът ще бъде вдигнат върху собствен имот с площ малко над 35 декара. Строителството ще се реализира на два етапа, като се предвижда изграждането на две поточни линии с капацитет за преработка по 100 тона на час. От двете кариери се очаква дневен добив от 8800 тона. Предприятието ще бъде с непрекъснат режим на работа, като се предвижда да преработва по 4800 тона дневно.