Професионални клубове преследват млади и талантливи футболисти на „Дунав“. Новината бе потвърдена от клубния говорител Деян Йорданов.
„Вярно е, някои от най-перспективните ни играчи са обект на интерес. Представители на други отбори дори са осъществили контакти с тях и са ги агитирали да напуснат Русе. Ние знаем кои са тези футболисти. Прави им чест - в директни разговори всеки от тези играчи изрази категорично решение да остане в „Дунав“. Такава поне заявка дадоха пред нас. Подобна лоялност към емблемата на нашия клуб може само да ни радва. Целта ни е да опазим талантите си“, коментира за „Утро“ клубният говорител Деян Йорданов.  
Междувременно стана ясно, че управата на ФК „Дунав“ е договорила логистично партньорство с компанията „Transpress“ и нейното подразделение „Green Courier“. Компанията доставя куриерски пратки до и от всяка точка в България. Тя е създадена в София и печели още популярност с иновативните си решения, подкрепени  и от множество осъществени екопроекти. 
Партньорството между ФК „Дунав“ с „Transpress“ и „Green Courier“ ще осигури безупречна логистика на  стартиращия съвсем скоро проект за фен магазин на русенския клуб. Благодарение на него привържениците на „светлосините“ ще пестят разходи за доставка до всяка точка в България на избрания артикул.