Бившият старши треньор на ФК „Дунав“ Людмил Киров хвърли бомба преди няколко дни, когато обяви пред „Утро“, че клубът има дългове от близо 150 000 лева. По този повод потърсихме за коментар главния клубен мениджър Деян Йорданов. Той и Мартин Цирков се заеха със съдбините на „Дунав“ след отпадането на представителния отбор от Ефбет Лига и принудителното му започване отначало като член на Трета.

- Г-н Йорданов, вярна ли е цитираната от Людмил Киров цифра?
- Долу-горе положението стои така. Искам да изясня, че 38 000 лева от тази сума е задължение към Общината за ползване на Градския стадион. Както е известно, ще чистим тези дългове на разсрочени вноски в рамките на 7 години. Друг е въпросът, че наредбата по наемане на съоръжението е доста объркана. 
- Има ли футболисти, които претендират за заплати?
- По това перо дълговете, влючително към Людмил Киров, бяха 27 000 лева. Възнагражденията на няколкото играчи са изчистени напълно. Платихме и част от заплатите на Киров. Споразумението ни с него е да приключим сметките си до април. 
- А как стои въпросът с мистериозния турчин Беркан Дорду, който няма и минута игра, но си търси 22 000 евро?
- Истината е, че има решение на ФИФА в негова полза за цитираната от вас сума. Получихме няколко писма от турския му клуб, главното в които беше: „Платете, Платете!“... Свързахме се с представители на този клуб, поискахме и помощ от бившия изпълнителен директор на „Дунав“ Ивайло Кирилов, който е и мениджър. Мисля, че в крайна сметка тези 22 000 евро ще ни се разминат. 
- Има ли други воденични камъни?
- Осигуровките за юни и юли, когато клубът бе поет от фирмата „Алпине Концепт“ и Красен Кръстев, не са платени. Става дума за 36 000 лева.
- Но нали Кръстев взе от тв правата 90 000 лева? За какво са отишли тези пари?
- /Смее се/. Обяснението бе, че са изхарчени за заплати.
- Как ще се излезе от тази ситуация?
- Трудно е, но ще се борим. Днес /вчера- б.а./ трябваше да имаме среща с бизнеса. Сбирката в Доходното здание обаче бе отложена заради антипандемичните мерки. В такъв случай ще заложим на индивидуални разговори. 
- Има ли бизнесмени, склонни да отворят сърцето си за помощ към ФК „Дунав“. Колко са - пет, шест, седем...
- Има! И то на фона на тежкото положение в страната. Много вярваме, че тези хора ще ни помогнат, защото, както разбрахте, след като трябва да изплащаме в няколко посоки, ще е нужно да засилим работата по приходната част. На този етап „Дунав“ се крепи на два спонсора и на феновете, които разбират за какво става дума. Те идват на стадиона с билет в ръка. Не съм видял и чул някой да заобикаля оградата на стадиона, което означава, че русенци са с нас.