В Гърция започва облекчаването на ограничителните мерки - отварят плажовете, а туристическият сезон се планира да започне на 15 май, пише македонското издание “Фокус“.

Музеите ще бъдат отворени за посетители от 14 май, а кината и театрите на 21 май с намален капацитет, т.е. до 50 процента заетост.

Гръцкото правителство започна постепенно да премахва ограничителните мерки, въведени миналия ноември и позволи отварянето на повечето малки предприятия.

От 3 май е разрешена работа на терасите на заведенията за обществено хранене. Гърция беше силно засегната от третата вълна на коронавируса.

През летния сезон Гърция ще позволи влизането на туристи, ваксинирани включително с руски, и с китайски ваксини, потвърди гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в интервю за Financial Times и повтори, че страната ще бъде отворена за туристи от 15 май.

Въпреки че Европейската комисия има различно виждане за конкретните ваксини, Мицотакис каза, че те ще ги признават и това се отнася най-вече за руската ваксина, тъй като очакват туристи и от Русия, информира "Фокус".