След като миналата година БиТиВи направи подробно разследване на разходите на платформата за благотворителност HelpKarma, което показа огромни злоупотреби с парите, които би трябвало да стигат до хора с тежки заболявания, сега и Нова тв уличи подобна дейност в друга сходна организация.

Според репортажи на Нова тв фондацията „Социално братство и милосърдие“, която оперира повече от 20 години, извършва недопустими финансови злоупотреби с даренията за хора в нужда.

Пред скрита камера част от сътрудниците на фондация „Социално братство и милосърдие“ признават как основната им работа е да събират дарения за болни деца, а средствата не отиват при тях. Ползват ги да покрият нуждите на собствените си домакинства. Разказват също за начините на събиране на пари.

Според Ангерин Кулински, който е председател на фондацията, тяхната дейност се изразява в това да помага на родители със скъпоструващи лекарства,  които не могат да се открият в страната ни. Разследването на Нова тв обаче показва, че всъщност цитираните лекарства са налични във всяка една българска аптека и струват 20 лева.