Двама от тримата арестувани наркодилъри на 7 април са обжалвали мярката за постоянен арест пред  Апелативния съд във Велико Търново, но магистратите са потвърдили решението на окръжните си колеги. Третият задържан заедно с тях не е обжалвал задържането си зад решетките.
Според прокуратурата в периода 6-7 април Калоян С., Калоян Ч. и Айхан Ю. са държали без разрешително различни видове високорискови наркотични вещества за търговия. Те са задържани на 7 април при акция на Криминална полиция. Калоян Ч. от Сливо поле е арестуван след обиск на колата му, където са намерени 1762 грама марихуана на обща стойност 10 572 лева. Айхан пък е уличен, че на 6 и 7 април е успял да продаде на двама наркозависими марихуана за 204 лева, а Калоян С. е задържан след покупка на метамфетамин, канабис и екстази.
Престъпленията, в които са обвинени тримата дилъри, са тежки и умишлени и по закон ги заплашва затвор от две до осем години и глоба от 5000 до 20 000 лева. Поради това, че те могат да се укрият или да извършат други престъпления, Окръжният съд ги остави в ареста до образуване на делото срещу тях.
Калоян С. и Айхан Ю. обжалвали мярката пред Апелативния съд. По-висшите магистрати обаче възприели съображенията на Окръжния съд в Русе и сметнали, че мярката за неотклонение „задържане под стража“ е правилна. С това определение постоянният арест на тримата наркодилъри е окончателен.