Арестът на двамата ММА бойци Атанас Я. и Иво Й. и домашният арест на колегата им Пламен П., наложени им от Окръжния съд за отвличане и побой, са потвърдени от Апелативния съд във Велико Търново, стана ясно вчера. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Тримата приятели бяха обвинени в отвличането на 28-годишния Велимир А. от сервиз за автомобили в кв.“Възраждане“ на 31 януари и нанесен му жесток побой в Източната промишлена зона. Причината била, че двамата ММА бойци искали да изяснят отношенията му с тяхната обща позната Йорданка Д. 
По данни на прокуратурата Велимир бил отвлечен с колата на неговия приятел Любим П. и бит както в купето, така и до жп линията, където бил откаран. Там потърпевшият отнесъл премерен удар, който му счупил носа и го повалил на земята. В побоя активно са участвали Атанас и Иво, за които прокурорът поиска постоянен арест, за да не се укрият или да извършат друго престъпление. Пламен е с по-лека мярка - домашен арест, тъй като той не е участвал боя и е опитал да спре Атанас и Иво да нанасят удари на Велимир. След побоя потърпевшият 28-годишен мъж е настанен в болница „Канев“ за лечение на нанесената му средна телесна повреда. 
 Решението на Апелативния съд е окончателно и предстои насрочване на делото в съда, казаха вчера от прокуратурата. Ако бъдат признати за виновни, тримата бойци могат да влязат в затвора за срок от 7 до 15 години.