Острото недоволство заради променената организация на движение по ул.“Юндола“ доведе до частичен компромис от страна на Комисията по организация и безопасност на движението. Колите, които излизат от улицата зад бл.“Ангел Главчев“, вече могат да правят и ляв завой, за да стигнат до бул.“Липник“. Решението вече е в сила.
Проблемът бе поставен на вниманието на институциите и от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който също коментира недомислието в този участък. Автомобилите от три паркинга в района не можеха да се включат в движението по бул.“Липник“ заради 10 метра забрана, а трябваше да правят обиколки по разбитите еднопосочни улички, за да излязат на ул.“Захари Стоянов“. Оттам пък да изчакват автомобилите с предимство по ул.“Чипровци“, за да се включат с ляв или десен завой в бул.“Липник“.
След като ул.“Юндола“ стана еднопосочна само в посока от бул.“Липник“ към ул.“Рига“, това даде възможност на живеещите в района да паркират автомобилите си на пътното платно, вместо на тротоарите. Това е облекчение за пешеходците, но само донякъде, тъй като тротоарите са в окаяно състояние и е почти невъзможно да се върви по плочките, особено за възрастните и майките с колички.