Трябва да се пазим от новите щамове на вируса и  дистанционният и самоотчетът са един от начините за социална дистанция, смята директорът на русенското парно

Във връзка с  извънредна епидемиологична обстановка на територията на Република България и опасността от разпространението но нови по-заразни щамове на КОВИД 19 , Топлофикация Русе преустанови визуалния отчет на уредите през месец януари. От дружеството потвърдиха, че за момента мярката остава в сила за всички абонати, които все още не са подменили уредите си с дистанционни.

За целта от 20.01.2021г. до 25.01.2021г. бяха открити 2 специализирани телефонни линии, на които абонатите на всички фирми за дялово разпределение без възможност за дистанционен отчет, имаха възможност да подават данните за потреблението си. Много от тях предоставиха информацията за консумацията си и през интернет сайта на Топлофикация Русе http://toplo-ruse.com.

Действително голяма част от абонатите ни веднага се нагодиха към новия начин на работа. Благодаря на клиентите на Топлофикация Русе. Благодаря на всички, които ни се обадиха по телефона или ни изпратиха данните за потреблението по електронен път. Трябва да пазим   здравето на всички и това е една от възможностите, които модерните технологии ни предоставят! Ситуацията  с пандемията се подобри много, но следваме предупрежденията на НОЩ ,че заради новите по –заразни щамове трябва останем максимално внимателни.“ обърна се към абонатите изпълнителният директор на Топлофикация Русе инж.Севдалин Желев.

Инж.Севдалин Желев  уточни, че на всички абонати, които не са подали данните за месечното си потребление, ще бъде начислявана прогнозна консумация за отопление и битова гореща вода на база реалните отчети за последните 4 месеца и изравнителната сметка за приключения отоплителен сезон 2019/2020г.